Lood dak

Lood is een materiaal waarmee overgangen op uw dak waterdicht worden afgewerkt. Denk aan de overgang tussen uw gevel en platte dak, of tussen een dakkapel en de dakpannen. Lood heeft als eigenschap dat het waterkerend, UV-bestendig en bovendien 100% recyclebaar is. 

Lood vervangen

De beschermende kracht van lood neemt door de jaren heen af. Om lekkages te voorkomen is het belangrijk op tijd je loodwerk te vervangen. Laat je dakkapel dus regelmatig controleren en voorkom vervelende problemen. Lood is een zeer betrouwbaar product: het heeft een lange levensduur en wordt veel gebruikt in de bouw. Ook is het een duurzaam product wat weinig onderhoud nodig heeft. 

 
 

Lood is multifunctioneel toepasbaar!

Vooral als loketten, op de overgang metselwerk-dak is lood onmisbaar. En ook bij nokaansluitingen en onder dakramen is lood een uitstekende oplossing. Heeft u een rieten dak? Ook dan is lood een optie! Door de dikte van het rietpakket moeten de loketten wel hoger in de schoorsteen worden ingemetseld.

Restauratie loodwerk

Wij hebben kennis van oude technieken hebben in huis waardoor wij bijzondere loden details kunnen creëren. Dit geldt niet alleen voor nieuwe en bestaande woningen, maar ook restauratiewerkzaamheden voor lood zijn bij ons in goede handen. Dit wordt met speciale technieken opgepakt waardoor historische waarde gewaarborgd blijft. Eigenaar Geurt van den Bosch heeft in België en Duitsland hiervoor vele cursussen gevolgd en oude loodgieters-technieken volledig achterhaald. Nederland kent helaas nog maar een handvol lood-specialisten die dit toe kunnen passen en wij zijn trots hier één van te zijn. 

 

Contactblok

 

Neem direct contact met ons op.

Bent u nieuwsgierig, heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op met de onderstaande gegevens!

Direct contact opnemen